Onder de stad stromen geheimen

Tickets

Vanaf dinsdag 30 juni verwelkomen we jou graag terug in De Ruien!

De heropstart zal gebeuren onder strikte naleving van de opgelegde maatregelen. Dit houdt in dat we naast de nodige aandacht voor hygiëne en veiligheid van zowel de medewerkers als bezoekers ook de social distancing van 1,5 meter strikt zullen respecteren.

Om de verspreiding van het coronavirus te vermijden, zullen we in een eerste fase enkel interactieve tabletwandelingen aanbieden. Voorlopig laten we slechts een beperkt aantal bezoekers toe tijdens vaste tijdsblokken. Alleen bezoekers met een geldig e-ticket krijgen toegang tot De Ruien. Bezoekers die recht hebben op een gratis ticket of korting worden verzocht hun ticket te reserveren via reservaties@deruien.be.

Alle gegidste dagbezoeken zijn alvast tot en met 13 juli 2020 geannuleerd en starten terug op dinsdag 14 juli 2020 (onder voorbehoud van mogelijke verlenging). Gegidste nocturnes en combiwandelingen De Ruien / Sint-Carolus Borromeus worden pas in een latere fase opgestart. De schoolbezoeken tenslotte zijn geannuleerd tot en met maandag 31 augustus 2020. Nieuwe reservaties voor het volgend schooljaar zijn voorlopig nog onder voorbehoud.

#samentegencorona – wat kan jij doen?

 

 

#samentegencorona – wat doet De Ruien?

 

Q&A

Q: Hoe koop ik een ticket?

A: Klik hier voor de aankoop van je ticket. Selecteer het aantal personen (minimum 2, maximum 8), de dag en het uur waarop je De Ruien wil bezoeken. Vul vervolgens de nodige persoonlijke gegevens in zodat we jouw bestelling kunnen verwerken.

Je kan minimum 2 en maximum 8 tickets bestellen. De volgende tarieven zijn online beschikbaar: volwassene € 18,00 en kind (10j – 16j) € 12,00. Ben je houder van een Antwerp City Card, een Open Monumentenlid of heb je recht op een korting op je ticket via Toerisme Vlaanderen? Reserveer jouw ticket dan via reservaties@deruien.be.

Na een succesvolle bestelling, ontvang je van ons een bevestigingsmail. Daarin staat alle praktische informatie voor je bezoek nog eens opgesomd. Zowel op het ticket als in je bevestigingsmail staan de datum en het aanvangsuur vermeld. Bezoekers die gebruik maken van korting of gratis toegang overhandigen bij aanvang van hun bezoek hun bon of tonen hun Antwerp City Card.

 

Q: Kan ik ook een ticket kopen aan het onthaal in het Ruihuis?

A: Om veiligheidsredenen is ticketverkoop aan het onthaal in het Ruihuis momenteel enkel mogelijk met Bancontact. Om zeker te zijn van je plaats, koop je best je ticket online of reserveer je via reservaties@deruien.be indien je recht hebt op korting of gratis toegang (bv. Houders van een Antwerp City Card, Open Monumentenleden en korting via Toerisme Vlaanderen).

 

Q: Ik heb recht op een gratis ticket of korting, hoe kan ik dit reserveren?

A: Ben je een Open Monumentenlid, houder van een Antwerp City Card of heb je recht op een korting via Toerisme Vlaanderen? Reserveer dan jouw ticket via reservaties@deruien.be. Je hoeft dus geen ticket online aan te kopen. Gelieve wel jouw bon of Antwerp City Card mee te nemen op de dag van je bezoek.

 

Q: Kan ik ook een gegidste wandeling of schoolbezoek reserveren?

A: Dit kan onder voorbehoud. Alle gegidste wandelingen zijn alvast tot en met 13 juli 2020 geannuleerd (onder voorbehoud van mogelijke verlenging). Dit geldt zowel voor dagbezoeken, nocturnes als combiwandelingen. De schoolbezoeken zijn geannuleerd tot en met maandag 31 augustus 2020. Nieuwe reservaties voor het volgend schooljaar zijn onder voorbehoud.

 

Q: Ik heb een cadeaubon van De Ruien voor een interactieve wandeling met tablet, hoe kan ik deze gebruiken?

A: Ruil hier je cadeaubon in voor een interactieve wandeling met tablet. Vul je code in van je cadeaubon om je wandeling te activeren. Selecteer vervolgens het aantal personen (minimum 2, maximum 8), de dag en het uur waarop je De Ruien wil bezoeken. Vul vervolgens de nodige persoonlijke gegevens in, zodat we jouw bestelling kunnen verwerken. Na een succesvolle bestelling, ontvang je van ons een bevestigingsmail. Daarin staat alle praktische informatie voor je bezoek nog eens opgesomd.

 

Q: Mijn cadeaubon is vervallen tussen 14 maart 2020 en 30 juni 2020, kan ik deze nog gebruiken?

A: Indien je cadeaubon is vervallen tussen 14 maart 2020 en 30 juni 2020, kan je alsnog op bezoek komen door een e-mail te sturen naar reservaties@deruien.be. Je bezoek kan plaatsvinden vanaf 30 juni 2020 t.e.m. 18 oktober 2020. Na deze periode is het niet meer mogelijk om op bezoek te komen met een vervallen cadeaubon.

 

Q: Zijn de Ruien coronaproof?

A: Grondige professionele analyse van het beschikbaar wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat er geen specifiek gevaar is voor COVID -19 besmetting in riolen in het algemeen en in De Ruien in het bijzonder.  Dit in acht name van alle vooropgestelde veiligheidsmaatregelen en richtlijnen.

 

Q: Is het dragen van een mondmasker verplicht?

A: Ja, dit is een verplichte veiligheidsmaatregel. We raden aan je eigen stoffen mondmasker mee te brengen.

 

Q: Ik heb geen mondmasker, kan ik er een bekomen in De Ruien?

A: Je kan een duurzaam mondmasker van De Ruien ontlenen aan het onthaal. Gelieve het ontleende masker aan het einde van je bezoek aan De Ruien te deponeren in de daarvoor bestemde waszak.

 

Q: Is het dragen van handschoenen verplicht?

A: Neen, dit is een vrijblijvende veiligheidsmaatregel. Je kan wegwerphandschoenen van De Ruien krijgen aan het onthaal. Gelieve deze handschoenen aan het einde van je bezoek aan De Ruien te deponeren in de daarvoor bestemde wegwerpcontainer.

 

Q: is het dragen van een beschermbril verplicht?

A: Neen, dit is een vrijblijvende veiligheidsmaatregel. Je kan een beschermbril van De Ruien ontlenen aan het onthaal. Gelieve deze beschermbril aan het einde van je bezoek aan De Ruien te deponeren in de daarvoor bestemde waszak.

 

Q: Verloopt een bezoek aan De Ruien veilig?

A: Zeker! We hebben de afgelopen tijd hard gewerkt om jouw bezoek aan De Ruien veilig te laten verlopen. Zo voorzien we bijvoorbeeld ontsmettingsalcohol aan de ingang en uitgang, houden we te allen tijde een veilige afstand van 1,5 meter en worden de verschillende ruimtes (onthaal, kleedkamers, sanitair, …) en materialen (laarzen, tablets, gebruikte mondmaskers en brillen, …) telkens na gebruik gewassen en/of ontsmet.

Daarnaast voorzien we elke bezoeker van een set producten en materialen die een basishygiëne tijdens de rondleiding garanderen, bestaande uit onder andere:een duurzaam stoffen mondmasker (verplicht – in bruikleen indien niet in eigen bezit), beschermbril (vrijblijvend – in bruikleen), wegwerp beschermingskledij/overall en wegwerp handschoenen (vrijblijvend), gedesinfecteerde laarzen, papieren zakdoekjes & desinfecteerdoekjes, ontsmettingsmiddel & handzeep, individuele koptelefoons of oortjes alsook een wasbare zak en gesloten plastic bakken voor opbergen audiofoons/tablets.