Onder de stad stromen geheimen

Tickets

Schoolbezoeken – Praktische info

Voor wie?

Leerlingen van het basisonderwijs (5 e en 6 e leerjaar) en van de 2 e en 3 e graad secundair onderwijs onder begeleiding van een leerkracht/begeleider.

Wanneer?

Deze formule is mogelijk vanaf 1 september 2018. Wij ontvangen de schoolgroepen van dinsdag tot en met vrijdag. Het bezoek start elk uur vanaf 09u00 tem 16u00 (maandag gesloten – in het weekend niet beschikbaar).

Hoe lang?

Het Ruienbezoek duurt maximum 60 minuten waarvan +/- 40 minuten ondergronds.

Waar?

De Ruien – ingang voor de schoolbezoeken bevindt zich op het binnenpleintje van Het Stadsmagazijn, Keistraat 5-7 (St Paulusplaats), 2000 Antwerpen. Op deze locatie kunnen ook klaslokalen gehuurd worden, aan minimale kostprijs.

Hoe?

Via een veilige loopbrug kunnen de leerlingen dit stukje van De Ruien droog en proper bezoeken. Gesloten schoenen zijn wel noodzakelijk.

Aantal?

Maximumcapaciteit van 50 personen (leerlingen+leerkrachten/begeleiders) per startmoment, verdeeld in twee groepen van telkens maximum 25 personen per gids. Minimum 20 personen per groep, per gids.

Kostprijs?

We rekenen €5,00/leerling met een minimum van 20 leerlingen per groep. 1 Begeleider per groep van maximum 25 personen is gratis.

Schoolpakket?

We voorzien als voor- en natraject een educatief schoolpakket voor leerlingen en leerkrachten, inclusief opdrachten. Dit pakket plaatst De Ruien in een bredere, historische context van onze stad. Deze pakketten zijn in de prijs inbegrepen en worden digitaal doorgestuurd na ontvangst van betaling van het gereserveerde groepsbezoek.