Onder de stad stromen geheimen

Tickets

Schoolbezoeken – Praktische info

Belangrijk bericht: om de verspreiding van het coronavirus te vermijden, zijn alle schoolbezoeken geannuleerd tot nader order. Nieuwe reservaties zijn onder voorbehoud.

Voor wie?

Leerlingen van het basisonderwijs (5 e en 6 e leerjaar) en van de 2e en 3e secundair onderwijs onder begeleiding van een leerkracht/begeleider.

Wanneer?

Wij ontvangen de schoolgroepen van dinsdag tot en met vrijdag. Het bezoek kan elk uur starten vanaf 10u00 tem 16u00 (maandag gesloten – in het weekend niet beschikbaar).

Hoe lang?

Het Ruienbezoek duurt maximum 60 minuten waarvan +/- 40 minuten ondergronds.

Waar?

De gids wacht de schoolgroepen op aan Sint-Paulusplaats op het afgesproken uur van het bezoek. De Ruien – ingang voor de schoolbezoeken bevindt zich op het binnenpleintje van Het Stadsmagazijn, Keistraat 5-7 (St Paulusplaats), 2000 Antwerpen. Op deze locatie kunnen ook klaslokalen gehuurd worden, aan minimale kostprijs.

Hoe?

Via een veilige loopbrug kunnen de leerlingen dit stukje van De Ruien droog en proper bezoeken. Gesloten schoenen die beetje vuil mogen worden zijn wel aan te raden.

Aantal?

Maximumcapaciteit van 50 personen (leerlingen+leerkrachten/begeleiders) per startmoment, verdeeld in twee groepen van telkens maximum 25 personen per gids.

Kostprijs?

We rekenen €5,00/leerling aan. Leerkrachten of begeleiders mogen gratis deelnemen aan de wandeling.
Per gids wordt €50 aangerekend.

Schoolpakket?

We voorzien als voor- en natraject een educatief schoolpakket voor leerlingen en leerkrachten, inclusief opdrachten. Dit pakket plaatst De Ruien in een bredere, historische context van onze stad. Deze pakketten zijn in de prijs inbegrepen en worden digitaal doorgestuurd na ontvangst van betaling van het gereserveerde groepsbezoek.

Reservaties?

Een schoolbezoek kan online aangevraagd worden via deze link.

U ontvangt een bevestiging van uw aanvraag per mail, en deze wordt zo snel mogelijk verwerkt mits beschikbaarheid van plaatsen.